![]() |
Pirinçli Ebe Gümeci
MALZEMELER
1 demet ebegümeci 1 adet patates (küp küp doğranmış) 1 adet havuç (küp küp doğranmış) 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 2 yemek kaşığı pirinç Yarım limonun suyu 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tozşeker, tuz HAZIRLANIŞI Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın. Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun. Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın. Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.