Tavada Patates Mücveri |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavada Patates MücveriTavada Patates Mücveri Tarifi - Tavada Patates Mücveri Nasıl Yapılır - Tavada Patates Mücveri Malzemeleri Malzeme Listesi 5 Adet Patates 2 Adet Yumurta Yarım Su Bardağı Beyaz Peynir (Az Yağlı) 3 Dal Taze Soğan 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber 1 Çay Kaşığı Karbonat (Ucu İle) 2 Yemek Kaşığı Un Kızartmak için Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ Tavada Patates Mücveri Nasıl Yapılır? 1 Patatesleri soyarak bir tencereye alın ve bir bardak suda haşlayın Haşlandıktan ve soğuduktan sonra bir kaba rendeleyin Üzerine yumurtaları, unu, tuzu, karbonatı ve karabiberi ekleyin 2 İçine yarım su bardağı kadar da az yağlı beyaz peynir ekleyebilirsiniz Az yağlı peynir olursa mücverler kızarırken peynir erimeyecektir Peynirin tuzuna göre de eklediğiniz tuz miktarını ayarlayın 3 Hazırladığınız harca isteğe göre ince kıyılmış taze soğan da ekleyebilirsiniz 4 Bir yemek kaşığı dolusu ile hazırlamış olduğunuz harçtan alın ve kızdırılmış yağa koyun Üzerine kaşığın arkasıyla hafifçe bastırarak inceltin ve yağın içindeki mücveri biraz inceltin Böylece içinin çiğ kalmamasını sağlarsınız 5 Her iki tarafını da kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın ve fazla yağını kağıda çektirerek servis yapın 6 Arzu ettiğiniz takdirde harcın içine ince kıyılmış maydanoz, kıyılmış dereotu ya da rendelenmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz Afiyet Olsun |
|