Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
graten, kabak, kıymalı

Kabak Graten (Kıymalı)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Graten (Kıymalı)



Gereçler:


1 kg orta büyüklükte sakız kabağı

kıyma içi:

150 gr yağsız kıyma

1 irice soğan

1 irice domates

Tuz- karabiber

1 yemek kaşığı margarin Beyaz sos:

1 tepeleme yemek kaşığı un

1 tepeleme yemek kaşığı margarin

1 1/2 su bardağı süt

1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeniri




Yapılışı:


1 İnce rendelenmiş soğanları 1 kaşık yağla 2-3 dakika kavurun Kıymayı katın ve karıştırarak suyunu çektirin Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, tuz ve karabiber koyup biraz daha pişirin


2 Kabakların kabuklarını kazıyıp iki ucundan birer parça kesin Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın Sıcak tuzlu suya koyup hafifçe haşlayın Kabakları fırın tepsisine çıkartın, içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın


3 Küçük bir tencereye 1 tepeleme margarin ve un koyup tahta kaşıkla 2 dakika kavurunAzar azar süt katın; koyuca bir kıvamda indirin


4 Kabakların ortalarına kıyma içinden koyun Üzerinede beyaz sos döküp kaşarpeniri serpin Fırında üzerini kızartın






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.