![]() |
Kabak Graten (Kıymalı)
Gereçler:
1 kg orta büyüklükte sakız kabağı kıyma içi: 150 gr yağsız kıyma 1 irice soğan 1 irice domates Tuz- karabiber 1 yemek kaşığı margarin Beyaz sos: 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 tepeleme yemek kaşığı margarin 1 1/2 su bardağı süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeniri Yapılışı: 1. İnce rendelenmiş soğanları 1 kaşık yağla 2-3 dakika kavurun. Kıymayı katın ve karıştırarak suyunu çektirin. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, tuz ve karabiber koyup biraz daha pişirin. 2. Kabakların kabuklarını kazıyıp iki ucundan birer parça kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın. Sıcak tuzlu suya koyup hafifçe haşlayın. Kabakları fırın tepsisine çıkartın, içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın. 3. Küçük bir tencereye 1 tepeleme margarin ve un koyup tahta kaşıkla 2 dakika kavurun.Azar azar süt katın; koyuca bir kıvamda indirin. 4. Kabakların ortalarına kıyma içinden koyun. Üzerinede beyaz sos döküp kaşarpeniri serpin. Fırında üzerini kızartın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.