Soya Kıymalı Patates |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soya Kıymalı PatatesSoya Kıymalı Patates Tarifi - Soya Kıymalı Patates Nasıl Yapılır - Soya Kıymalı Patates Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Yemek Kaşığı Salça 3 Adet Patates (yaklaşık yarım kilogram) 2 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Bardağı Soya Kıyması (ya da Soya Eti) Soya Kıymalı Patates Yemeği Nasıl Yapılır? 1 Soya kıymasını orta boy bir kasenin içerisinde 1 e 1 ölçü ile kaynar su ile ıslatıp hafifçe karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin Bu süre içinde soya kıyması şişecektir, bu nedenle kaseden taşmaması için yarıya kadar dolu olmasına dikkat ediniz 2 Soğanları yemeklik doğrayarak kızgın yağda renkleri değişene kadar kavurun (Eğer soğanlar kavrulurken içerisine yemeğin tuzunu ilave ederseniz, soğanların renkleri kararmaz) 3 Patatesleri soyup yıkadıktan sonra yemeklik küpler halinde doğrayarak suda bekletin 3 Hazırlamış olduğunuz soya kıymasını soğanlara ilave ederek bir iki dakika kadar kavurun 4 Bu arada 1 yemek kaşığı salçayı oda sıcaklığındaki yarım çay bardağı su sürekli olarak karıştırarak inceltip tencereye ekleyin Salça iyice pişene kadar 5-6 dakika kadar orta ateşte pişirin 5 Patatesleri iyice süzüp salçalı karışıma ekleyin Malzemenin birbirine iyice karışması için kaşıkla birkaç kez çevirin 6 Patates çok su çeken bir sebze olduğu için yaklaşık 3,5 su bardağı su ekleyin Son olarak karabiberini ekleyip hafifçe karıştırın Su miktarını patatesinizin boyuna ve cinsine göre siz de ayarlayabilirsiniz 7 Yaklaşık 20-25 dakika kadar sonra çatalın ucunu patateslerden birine batırarak yemeğin pişkinliğini test edebilirsiniz Çatal patatese rahatlıkla saplanıyorsa yemeğiniz pişmiştir Sıcak olarak servis ediniz Not: Bu yemeği özellikle pirinç pilavı ve yoğurt ile servis etmenizi öneririz Afiyet Olsun |
|