![]() |
Soya Kıymalı Patates
Soya Kıymalı Patates Tarifi - Soya Kıymalı Patates Nasıl Yapılır - Soya Kıymalı Patates Malzemeleri
Malzeme Listesi 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Yemek Kaşığı Salça 3 Adet Patates (yaklaşık yarım kilogram) 2 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Bardağı Soya Kıyması (ya da Soya Eti) Soya Kıymalı Patates Yemeği Nasıl Yapılır? 1. Soya kıymasını orta boy bir kasenin içerisinde 1 e 1 ölçü ile kaynar su ile ıslatıp hafifçe karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin. Bu süre içinde soya kıyması şişecektir, bu nedenle kaseden taşmaması için yarıya kadar dolu olmasına dikkat ediniz. 2. Soğanları yemeklik doğrayarak kızgın yağda renkleri değişene kadar kavurun. (Eğer soğanlar kavrulurken içerisine yemeğin tuzunu ilave ederseniz, soğanların renkleri kararmaz.) 3. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra yemeklik küpler halinde doğrayarak suda bekletin. 3. Hazırlamış olduğunuz soya kıymasını soğanlara ilave ederek bir iki dakika kadar kavurun. 4. Bu arada 1 yemek kaşığı salçayı oda sıcaklığındaki yarım çay bardağı su sürekli olarak karıştırarak inceltip tencereye ekleyin. Salça iyice pişene kadar 5-6 dakika kadar orta ateşte pişirin. 5. Patatesleri iyice süzüp salçalı karışıma ekleyin. Malzemenin birbirine iyice karışması için kaşıkla birkaç kez çevirin. 6. Patates çok su çeken bir sebze olduğu için yaklaşık 3,5 su bardağı su ekleyin. Son olarak karabiberini ekleyip hafifçe karıştırın. Su miktarını patatesinizin boyuna ve cinsine göre siz de ayarlayabilirsiniz. 7. Yaklaşık 20-25 dakika kadar sonra çatalın ucunu patateslerden birine batırarak yemeğin pişkinliğini test edebilirsiniz. Çatal patatese rahatlıkla saplanıyorsa yemeğiniz pişmiştir. Sıcak olarak servis ediniz. Not: Bu yemeği özellikle pirinç pilavı ve yoğurt ile servis etmenizi öneririz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.