06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avignon Usulü Patlıcan
Avignon Usulü Patlıcan Tarigi - Avignon Usulü Patlıcan Yapılışı
Avignon usulü patlıcan malzemeleri
* 6 adet patlıcan
* 1-2 diş ezilmiş sarımsak
* 1 fincan süt
* 3 adet yumurta (çırpılmış)
* Zeytinyağı veya sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
Avignon usulü patlıcan tarifi
1 Patlıcanları kalın dilimler halinde doğrayıp tuzlayın Acı suyunun çıkması için süzülmeye bırakın
2 Zeytinyağı veya sıvı yağ ile tavada veya tencerede kapağı kapalı olarak, kavrulmasına müsaade etmeden, biraz öldürün
3 Patlıcanları kevgire alıp süzülmeye bırakın Bıçakla minik parçalar halinde doğrayacağınız veya çatalla ezeceğiniz patlıcanlara tuz, biber, sarımsak katıp karıştırın
4 Çırpılmış yumurtaları ve sütü ekleyin
5 Karışımı yağlanmış bir kaba aktardıktan sonra benmari usulüyle, kızgınca bir fırında 20-25 dakika pişirin (Benmari usulü : Su kaynayan bir kabın içine daha küçük boyda bir kap konur Bu kabın içinde, altta kaynayan suyun hararetiyle, sos, krema, sebze, vs pişirilir)
6 Fırından alınan yemeğin üzerine domatesli bir sos veya domates püresi eklenir İsterseniz, domates sosunu ayrı bir kap içinde de sofraya getirebilirsiniz
|
|
|