![]() |
Baharatlı Etli Bamya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Etli BamyaBaharatlı Etli Bamya Tarifi - Baharatlı Etli Bamya Etli Bamya Yapılışı - Nasıl Yapılır - Baharatlı Etli Bamya Pişirme Süresi İçindekiler: 500 Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 500 gr bamya (temizlenmiş) 1 çorba kaşığı kişniş tohumu 2 çorba kaşığı köri 1,5 tatlı kaşığı rezene tohumu 2 diş büyük boy sarmısak (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş) 300 ml su 2,5 çorba kaşığı esmer tozşeker 2 çorba kaşığı domates püresi 4 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gr taze patates (yıkanmış, 2`ye bölünmüş) 2 adet çubuk tarçın 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş) Tuz (arzu edilen miktarda) Tarif: • Kişniş tohumu, köri ve rezene tohumunu birlikte dövün ![]() • Sarmısak, baharat karışımı, pul kırmızıbiber, zencefil ve tuzu iyice karıştırın ![]() ![]() • Su, esmer şeker ve domates püresini karıştırın ![]() • Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() ![]() • Kalın dipli yayvan bir tencerede kalan yağı ısıtıp, patatesleri katın ![]() ![]() • Etleri, şekerli suyu, çubuk tarçını ve limon suyunu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() • Bamyaları katıp, sebzeler yumuşayıp, etler pişinceye kadar, yaklaşık 10-15 dak ![]() ![]() • Üzerine ceviz serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|