Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilaska, pleska

Pilaska - Pleska

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilaska - Pleska



pilaska nedir - pilaska nasıl yapılırMalzemeler


600 gr pırasa

2 su bardağı mısır unu(iri çekilmiş bulabilirseniz)

1 su bardağı un

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı biber salçası

2 su bardağı su

1 çay kaşığı karbonat

3-4 damla limon suyu

Tuz


Hazırlanışı


Pırasalarınızı temizleyin,2-3 parmak eninde doğrayınYaklaşık 2 litre suda yumuşayıncaya kadar haşlayın,süzün fazla suyunu almak için sıkın


Pırasalar haşlanırken hamuru hazırlayalım,mısır unu,un,salça ,1 bardak ılık su, zeytin yağ ve tuzu derin karıştırma kabına alınEn son karbonatı ekleyin,limon suyu ile kabartın


Mikserinizin hamur karıştırma aparatı ile yüksek devirde,3 dk hamur özdeşleşinceye kadar karıştırın


Hamuru 2ye bölün (Benim hamurum 680 gr oldu)Pişirme kabınızı 1-2 çorba kaşığı zeytin yağı ile yağlayınHamurun 1yarısını parça parça elinizle bastırarak tepsiye yayınHaşlanmış pırasaları harcın üstüne yayınDiğer yarısına 1 bardak su ekleyerek mikserle çarparak hamuru kıvamını akışkan hale getirinPırasaların üstüne homojen şekilde akıtın


200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.