![]() |
Pilaska - Pleska |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilaska - Pleskapilaska nedir - pilaska nasıl yapılırMalzemeler 600 gr pırasa 2 su bardağı mısır unu(iri çekilmiş bulabilirseniz) 1 su bardağı un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı biber salçası 2 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 3-4 damla limon suyu Tuz Hazırlanışı Pırasalarınızı temizleyin,2-3 parmak eninde doğrayın ![]() ![]() Pırasalar haşlanırken hamuru hazırlayalım,mısır unu,un,salça ,1 bardak ılık su, zeytin yağ ve tuzu derin karıştırma kabına alın ![]() ![]() Mikserinizin hamur karıştırma aparatı ile yüksek devirde,3 dk hamur özdeşleşinceye kadar karıştırın ![]() Hamuru 2ye bölün (Benim hamurum 680 gr oldu) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|