![]() |
Mimoza Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mimoza Salatasıfransız salatası - fransız mutfağı mimoza salatası tarifi - mimoza salatası nasıl yapılırMalzemeler: 2 yeşil salatanın göbeği (yıkanıp, ince doğranmış) 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 1/2 su bardağı Fransız salata sosu 2 katı pişmiş yumurtanın sarısı (doğranmış) Harcı: 2 portakal (kabukları soyulup, beyaz kısımları temizlenerek, dilimlenmiş) 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı sirke 1 muz (kabuğu soyulup, ince dilimlenmiş) 1 çorba kaşığı limon suyu 10 yeşil üzüm (yarıya bölünüp, çekirdekleri ayıklanmış) 1 çorba kaşığı krema Tarifi: Büyük bir kasede, salata, kereviz rendesi, Fransız salata sosu ve yumurta sarılarını karıştırınız ![]() ![]() Küçük bir kasede portakal dilimleri, zeytinyağ ve sirkeyi karıştırınız ![]() ![]() Her iki küçük kasedeki karışımları salatanın üstüne süslü biçimde döşeyip,servis ediniz ![]() Not: Bu salatayı ordövr, olarak yada ızgara biftek yanında garni olarak servis edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|