![]() |
Mimoza Salatası
fransız salatası - fransız mutfağı mimoza salatası tarifi - mimoza salatası nasıl yapılırMalzemeler:
2 yeşil salatanın göbeği (yıkanıp, ince doğranmış) 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 1/2 su bardağı Fransız salata sosu 2 katı pişmiş yumurtanın sarısı (doğranmış) Harcı: 2 portakal (kabukları soyulup, beyaz kısımları temizlenerek, dilimlenmiş) 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı sirke 1 muz (kabuğu soyulup, ince dilimlenmiş) 1 çorba kaşığı limon suyu 10 yeşil üzüm (yarıya bölünüp, çekirdekleri ayıklanmış) 1 çorba kaşığı krema Tarifi: Büyük bir kasede, salata, kereviz rendesi, Fransız salata sosu ve yumurta sarılarını karıştırınız. 2 büyük çatalla salatayı iyice karıştırıp, bir salata kasesine aktarınız. Küçük bir kasede portakal dilimleri, zeytinyağ ve sirkeyi karıştırınız. İkinci bir küçük kasede muz ve limon suyunu, üçüncü bir küçük kasede de üzüm ve kremayı karıştırınız. Her iki küçük kasedeki karışımları salatanın üstüne süslü biçimde döşeyip,servis ediniz. Not: Bu salatayı ordövr, olarak yada ızgara biftek yanında garni olarak servis edebilirsiniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.