![]() |
Naneli Biberli Haydari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naneli Biberli HaydariHaydari Tarifi - Haydari Nasıl Yapılır - Biberli Haydari Malzemeler: (4 kişilik) 500 gr Süzme Yoğurt 3 diş sarımsak Bir tutam taze nane 4 adet renkli biberler(sarı, kırmızı veya yeşil) 1 yemek kaşığı tereyağ Bir tutam akdeniz yeşilliği Bir tutam maydanoz Tuz Yapılışı Biberler 180 °C’lik fırında 10 dakika pişrilir ve kabukları soyularak jülyen (kibrit çöpü şeklinde) kesilir ![]() ![]() Sarmısaklar soyularak çok minik küpler şeklinde doğranıp biberlerle birlikte tavada sotelenmeye başlanır ![]() ![]() Daha sonra bu karışım ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|