![]() |
Çeşni Topları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çeşni Toplarımeze tarifleri ![]() Malzemeler: * 100 gr mercimek * Tuzve Karabiber * 1 kırmızı soğan * 1 demet fesleğen * 1 marul salata * 4-5 çorba kaşığı sirke * 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 demet taze soğan * 1 kırmızı dolmalık biber * 1 tatlı kaşığı zencefil * 500 gr kıyma * 1-2 tatlı kaşığı toz çeşni * 1-2 çorba kaşığı margarin Hazırlanması: * Mercimeği küçük bir tencerede 20-30 dakika kadar tuzlu suda haşlayın ![]() * Bu arada salata için soğanı soyun ![]() ![]() * Fesleğeni de yıkayıp yapraklarını uzunlamasına kesin ![]() ![]() * Marulu temizleyip yıkayın ![]() ![]() * Soğanı, sirke ve yağ ile karıştırın ![]() * Mercimeği soğuk sudan geçirip süzün ![]() ![]() ![]() * Taze soğanı yıkayıp halka halka doğrayın ![]() * Kırmızı biberi temizleyip ikiye bölün ![]() ![]() * Zencefil, kıyma ve çeşniyi karıştırın ![]() ![]() ![]() * Margarini tavada eritin ![]() ![]() * Marulu, fesleğeni ve mercimeği karıştırın ![]() * Çeşni toplarını salatayla birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|