Çeşni Topları |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çeşni Toplarımeze tarifleri Malzemeler: * 100 gr mercimek * Tuzve Karabiber * 1 kırmızı soğan * 1 demet fesleğen * 1 marul salata * 4-5 çorba kaşığı sirke * 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 demet taze soğan * 1 kırmızı dolmalık biber * 1 tatlı kaşığı zencefil * 500 gr kıyma * 1-2 tatlı kaşığı toz çeşni * 1-2 çorba kaşığı margarin Hazırlanması: * Mercimeği küçük bir tencerede 20-30 dakika kadar tuzlu suda haşlayın * Bu arada salata için soğanı soyun Yıkayıp küçük küçük doğrayın * Fesleğeni de yıkayıp yapraklarını uzunlamasına kesin Taze fesleğen bulamadığınız takdirde kurutulmuş fesleğen de kullanabilirsiniz * Marulu temizleyip yıkayın Ardından büyük parçalar halinde doğrayın * Soğanı, sirke ve yağ ile karıştırın * Mercimeği soğuk sudan geçirip süzün Hazırladığınız sirkeyle marine edin Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırın * Taze soğanı yıkayıp halka halka doğrayın * Kırmızı biberi temizleyip ikiye bölün Ardından çekirdeklerini ayıklayın * Zencefil, kıyma ve çeşniyi karıştırın Tuz ve karabiber ile tatlandırıp yoğurun Hazırladığınız karışımdan 16 köfte hazırlayın * Margarini tavada eritin Köfteleri orta ateşte önlü arkalı pişecek şekilde 5-6 dakika kızartın * Marulu, fesleğeni ve mercimeği karıştırın * Çeşni toplarını salatayla birlikte servis yapın |
|