|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
lezzetli, tavuk, ustanız, yaparda, yemediniz, yenmezmihayatınızda |
![]() |
Ustanız Yaparda Bu Tavuk Yenmezmi...Hayatınızda Böyle Lezzetli Tavuk Yemediniz |
![]() |
![]() |
#1 |
dehşet
|
![]() Ustanız Yaparda Bu Tavuk Yenmezmi...Hayatınızda Böyle Lezzetli Tavuk YemedinizŞimdi size o kadar mükemmel bir tarif yazacağım ki hayatınızda bu kadar lezzetli ve bu kadar mükemmel bir tavuk yemedim diyeceksiniz size garanti veriyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Gerekli malzemeleri yazıyorum arkadaşlar ![]() ![]() ![]() 1 Tane Tüm Tavuk tüm tavuk alsanız 5 kişiyide doyurur ![]() ![]() ![]() 1 Torba Kaya Tuzu (Evet Yanlış Duymadınız 1 Torba yani 10 Kglık ) Azcık Zetin yağı Ve bir adet yanmaz poşet Evet Malzememiz sadece bu kadar ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi arkadaşlar tavuğumuzu aldıktan sonra eve gelip güzelce hiç bir yerine zarar gelmiyecek ve incitmeyecek şekilde Tavuğumuzu temizliyoruz Temzileme işlemi bitti ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi Marketten aldığımız 10 kiloluk tuz varya onu çıkartın yavaş yavaş suyla harmanlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Orta seviyede olsun ama cıvık olmasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen Tepsimizi alıyoruz ve tepsimizin içine yarım parmak seviyesinde harmanladığımız tuzu dolduruyoruz yani tepsimizin yarısından azı tuz olacak güzelce tepsimize yayıyoruz tepsimizin alt kısmında hiç açık yer kalmıyacak bi şekilde ![]() ![]() ![]() Sonra tavuğumuzu alıyoruz isterseniz siz soslayın az bişey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse tavuğumuzu alıyoruz yanmaz poşete koyuyoruz ve ağzını bağlıyoruz ![]() ![]() ![]() Toplu iğne ile poşetin çeşitli yerlerine 4 adet küçük küçük delik açıyoruz arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra tepsimizin yarısına kadar lapadan az daha katı olan tuzu yaymıştık ya! Tavuğumuzuda onun üzerine koyup diğer kalan tuzlarla tavuğumuzun her yerini kapatıyoruz ![]() ![]() ![]() Yani Mısır pramitleri gibi olacak hiç bir yerinde açık olmayacak biçimde ![]() ![]() ![]() Sonra doğru Lahmacun pişirimi yapılan fırınlar var ya oraya gidiyoruz ve diyoruz ki abi bak iki saat boyunca kalsın ben alacağım diyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() İki saat doluyor fırıncıya diyorsun ki abi benim fırından çıkar olmuştur tavuğum diyorsun ![]() ![]() ![]() Fırıncı tam çıkartırken şok oluyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Simsiyah kömür gibi bir pramit oluşmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Neyse üzülerek siyah ve yanmış gözüken piramitli tepsiyi alıp eve gidiyorsun Hay Emre Usta bu nasıl tarif ya gitti güzelim tavuk diyorsun üzülüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Bi bakıyorum anneniz kepçeyle üzerime geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Anneniz kafama kepçeyi vurmadan hemen elinden alıyorum kepçeyi ve kepçeyi Tepsideki Pramite Bir vuruyorum ve o pramitin içinden mükemmel bi şekilde harika bir tavuk çıkıyor Sonra Poşetten çıkartıyoruz ve servis yapıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuğun her parçası ağzınızda eridikce damak tadınızın biraz daha farkına varıyorsunuz ![]() ![]() Afiyet Şeker Olsun |
![]() |
![]() |
|