Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, ezmesi

Ciğer Ezmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Ezmesi



Malzeme :


15 tane (250 gr) tavuk ciğeri

6 çorba kaşığı (silme) tereyağı veya margarin

1 kahve kaşığı karabiber

Tuz

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yarım demet maydanoz

3 lop yumurta

Yapılışı :


Bir tencereye 3 kaşık yağ koyun ve içine yıkanıp suları süzülmüş ciğerleri atın Ciğerlerin iki yanları iyice pembeleşinceye kadar 10 - 15 dakika kavurun Sonra ateşten indirip soğumaya bırakın Soğuyan ciğerleri et makinasından geçirin Sonra kalan yağı yumuşatarak ciğerlere ilâve edin Biber, tuz, ve kıyılmış maydanozu ilâve edip tahta kaşıkla iyice karıştırın Sonra tabağa yerleştirip çevresine yuvarlak dildiğiniz yumurtaları dizin Bunu soğuk büfeli davetlerde, minik san-diviç ekmeklerinin üstüne sürerek de servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.