![]() |
Ciğer Ezmesi
Malzeme :
15 tane (250 gr.) tavuk ciğeri 6 çorba kaşığı (silme) tereyağı veya margarin 1 kahve kaşığı karabiber Tuz 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım demet maydanoz 3 lop yumurta Yapılışı : Bir tencereye 3 kaşık yağ koyun ve içine yıkanıp suları süzülmüş ciğerleri atın. Ciğerlerin iki yanları iyice pembeleşinceye kadar 10 - 15 dakika kavurun. Sonra ateşten indirip soğumaya bırakın. Soğuyan ciğerleri et makinasından geçirin. Sonra kalan yağı yumuşatarak ciğerlere ilâve edin. Biber, tuz, ve kıyılmış maydanozu ilâve edip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Sonra tabağa yerleştirip çevresine yuvarlak dildiğiniz yumurtaları dizin. Bunu soğuk büfeli davetlerde, minik san-diviç ekmeklerinin üstüne sürerek de servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.