Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
başı, garnitürlü, koyun

Garnitürlü Koyun Başı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Koyun Başı



malzemeler


• 1 koyun başı

• 1 kilo patates

• 2 soğan

• 1 demet maydanoz

• kırmızıbiber

• karabiber, tuz

tarifi


1- Koyun başı yüzüldükten sonra burun kısmını kırarak atılır Bol su ile iyice yıkadıktan sonra bol sıcak suyun içinde de iyice yıkayıp, düdüklü tencerede veya normal bir tencerede pişirilir

2- Piştikten sonra etleri kemiklerinden ayrıp, bir tabağa koyulur Tuz, kırmızıbiber, karabiber ilave ederek, iyice kanştınp servis tabağının ortasına yerleştirilir

3- Patatesleri soyup kibrit çubuğu uzunluğunda doğrayıp, kızgın yağda kızartıp, etin etrafına yerleştirilir

4- Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp, tuzla ovup, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırılır Bunları da patateslerin etranna yuvarlak olarak yerleştirin ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.