![]() |
Garnitürlü Koyun Başı
malzemeler
• 1 koyun başı • 1 kilo patates • 2 soğan • 1 demet maydanoz • kırmızıbiber • karabiber, tuz tarifi 1- Koyun başı yüzüldükten sonra burun kısmını kırarak atılır. Bol su ile iyice yıkadıktan sonra bol sıcak suyun içinde de iyice yıkayıp, düdüklü tencerede veya normal bir tencerede pişirilir. 2- Piştikten sonra etleri kemiklerinden ayrıp, bir tabağa koyulur. Tuz, kırmızıbiber, karabiber ilave ederek, iyice kanştınp servis tabağının ortasına yerleştirilir. 3- Patatesleri soyup kibrit çubuğu uzunluğunda doğrayıp, kızgın yağda kızartıp, etin etrafına yerleştirilir. 4- Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp, tuzla ovup, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırılır. Bunları da patateslerin etranna yuvarlak olarak yerleştirin ve servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.