ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Garnitürlü Koyun Başı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189341)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:47 AM

Garnitürlü Koyun Başı
 
malzemeler


• 1 koyun başı

• 1 kilo patates

• 2 soğan

• 1 demet maydanoz

• kırmızıbiber

• karabiber, tuz

tarifi


1- Koyun başı yüzüldükten sonra burun kısmını kırarak atılır. Bol su ile iyice yıkadıktan sonra bol sıcak suyun içinde de iyice yıkayıp, düdüklü tencerede veya normal bir tencerede pişirilir.

2- Piştikten sonra etleri kemiklerinden ayrıp, bir tabağa koyulur. Tuz, kırmızıbiber, karabiber ilave ederek, iyice kanştınp servis tabağının ortasına yerleştirilir.

3- Patatesleri soyup kibrit çubuğu uzunluğunda doğrayıp, kızgın yağda kızartıp, etin etrafına yerleştirilir.

4- Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp, tuzla ovup, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırılır. Bunları da patateslerin etranna yuvarlak olarak yerleştirin ve servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.