![]() |
Garnitürlü Dil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Garnitürlü DilGarnitürlü Dil Tarifi - Garnitürlü Dil Nasıl Yapılır - Garnitürlü Dil Malzemeleri Garnitürlü Dil 1 Adet sığır dili 1 Adet orta boy kuru soğan 1 Adet patates 1 Adet iri havuç 1 Tatlı kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 Tatlı kaşığı un 2 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Su bardağı konserve bezelye # Sığır dili düdüklüye konur, üzerine bir kaç parçaya bölünmüş, soğan, havuç, tuz, karabiber konur ![]() # Üzerine 3 su bardağı su konur, kaynama noktasına geldikten sonra 45 dakika kaynatılır ![]() # Dil sıcakken derisi soyulur, serçe parmağı kalınlığında dilimlenir, yanına soğan, havuç, patates konur ![]() # Un, sıvıyağ, 1 su bardağı dil suyu, 1 çay kaşığı tuz küçük bir tencerede karıştırarak kaynatılır ![]() # Dilimlenmiş dilin üzerine sıcak olarak gezdirilir ![]() # Etrafına bezelye konur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|