Dil Rostosu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dil Rostosumalzemeler 1 Sığır dili 1/2 Çorba kaşığı un 1 Orta boy havuç 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Orta boy soğan 1 Defne yaprağı 1 Tatlı kaşığı tuz 1/4 Çay kaşığı karabiber Garnitürü için : 1 Orta boy havuç 2 Orta boy patates 1 Su bardağı bezelye tarifi Dili düdüklü tencereye koyunuz Dörde bölünmüş havuç ve soğan, defne yaprağı, tuz, karabiber ve 3 su bardağı su koyup pişiriniz Sıcak iken derisini soyunuz 1 cm genişliğinde dilimleyip, servis tabağına yerleştiriniz Etrafını değişik renklerde sebze garnitürü ile süsleyiniz Unu biraz su ile eziniz 1 su bardağı et suyu ve yağ ilave ederek bir taşım kaynatınız Dilin üzerine gezdirip sıcak servis yapınız Not : Dil düdüklü tencerinin özelliğine göre 40-50 dakikada pişer Normal tencerede pişmesi 4-5 saat sürer |
|