Paçalı Tirit |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paçalı TiritPaçalı Tirit Tarifi - Paçalı Tirit Nasıl Yapılır - Paçalı Tirit Malzemeleri Malzemeler • 4 koyun paçası • Tam veya yarım ekmek dilimleri • 1 yumurta • 1 limon • 3 kaşık yağ • Biber • Tuz Paçalı Tirit Paçalı Tirit Tarifi 1- Temizlenmiş paçalar, düdüklü tencerede pişirilir Soğuyunca paçaları çıkartıp kemiklerinden ayrılır![]() 2- Ekmek dilimleri ızgarada kızartıldıktan sonra geniş bir servis tabağına dizilir Sıcak paça suyundan bir kepçe ayrılıp bir kenara bırakılır![]() 3- Paça suyu ekmeklerin üstünde gezdirilip ve kaşıkla bastırılarak ekmeklere iyice çektirilir Biraz bekletilip paçanın etleri üstüne dizilir![]() 4- Çırpılmış yumurtaya, limon suyu ve 1 kaşık paça suyu katılır tekrar çırpılır Ayrılan bir kepçe paça suyu da ilave edilip paçanın üzerinde gezdirilir![]() 5- Yağda kızdırılan biberle üzeri süslenerek servis yapılır ![]() Not: Tiridi parça olarak artmış bayat ekmeklerden de yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|