Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilirtavuk ciğeri nasıl yapılır - tavuk ciğeri tarifi - tavuk ciğeri pişirmenin püf noktalarıMalzemeler; Yarım kilo tavuk ciğeri, Yarım çay bardağı zeytinyağı, Kekik, sumak, kırmızı biber, tuz Servis için; Yarım demet maydanoz, 3 adet orta boy soğan, Domates Yapılışı; Tavuk ciğerini ve yüreğini suyun altında hem yıkayıp, hemde yağ ve damarlarından temizleyin Yüreği ciğerden ayırın, ciğeri en fazla ikiye bölün Yarım çay bardağı zeytinyağında çok fazla karıştırmadan pişirin Tuz-kekik-sumak ekleyip, hassas olan ciğerleri dağıtmadan karıştırın Servis tabağına ince doğradığınız maydanozları, piyazlık doğradığınız ve sumak eklediğiniz soğanları yerleştirin Eğer soğanın ağzınızda kokmasını istemiyorsanız, soğanı 4-5 kaşık zeytinyağında kavurup, öyle servis yapabilirsiniz Servis tabağına yerleştirdiğiniz soğanların üzerine domatesleri ve tavuk ciğeri ile yüreklerini yerleştirip, sıcak veya soğuk olarak servis yapın Muhterem'le Afiyetle alıntı |
|