![]() |
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir
tavuk ciğeri nasıl yapılır - tavuk ciğeri tarifi - tavuk ciğeri pişirmenin püf noktalarıMalzemeler;
Yarım kilo tavuk ciğeri, Yarım çay bardağı zeytinyağı, Kekik, sumak, kırmızı biber, tuz. Servis için; Yarım demet maydanoz, 3 adet orta boy soğan, Domates. Yapılışı; Tavuk ciğerini ve yüreğini suyun altında hem yıkayıp, hemde yağ ve damarlarından temizleyin. Yüreği ciğerden ayırın, ciğeri en fazla ikiye bölün. Yarım çay bardağı zeytinyağında çok fazla karıştırmadan pişirin. Tuz-kekik-sumak ekleyip, hassas olan ciğerleri dağıtmadan karıştırın. Servis tabağına ince doğradığınız maydanozları, piyazlık doğradığınız ve sumak eklediğiniz soğanları yerleştirin. Eğer soğanın ağzınızda kokmasını istemiyorsanız, soğanı 4-5 kaşık zeytinyağında kavurup, öyle servis yapabilirsiniz. Servis tabağına yerleştirdiğiniz soğanların üzerine domatesleri ve tavuk ciğeri ile yüreklerini yerleştirip, sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Muhterem'le Afiyetle alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.