ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189231)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:06 AM

Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir
 
tavuk ciğeri nasıl yapılır - tavuk ciğeri tarifi - tavuk ciğeri pişirmenin püf noktalarıMalzemeler;


Yarım kilo tavuk ciğeri,

Yarım çay bardağı zeytinyağı,

Kekik, sumak, kırmızı biber, tuz.

Servis için;

Yarım demet maydanoz,

3 adet orta boy soğan,

Domates.



Yapılışı;


Tavuk ciğerini ve yüreğini suyun altında hem yıkayıp, hemde yağ ve damarlarından temizleyin.


Yüreği ciğerden ayırın, ciğeri en fazla ikiye bölün.

Yarım çay bardağı zeytinyağında çok fazla karıştırmadan pişirin.


Tuz-kekik-sumak ekleyip, hassas olan ciğerleri dağıtmadan karıştırın.

Servis tabağına ince doğradığınız maydanozları, piyazlık doğradığınız ve sumak eklediğiniz soğanları yerleştirin.


Eğer soğanın ağzınızda kokmasını istemiyorsanız, soğanı 4-5 kaşık zeytinyağında kavurup, öyle servis yapabilirsiniz.


Servis tabağına yerleştirdiğiniz soğanların üzerine domatesleri ve tavuk ciğeri ile yüreklerini yerleştirip, sıcak veya soğuk olarak servis yapın.




Muhterem'le Afiyetle

alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.