1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
150 gr Et Suyu (3/4 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
50 gr Konyak (1/4 su bardağı)
HAZIRLANIŞI :
Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz
Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca mantarları ekleyip ara sıra karıştırarak pişiriniz
Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız
Tavayı yeniden ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu katınız; karışımı pürtüksüz olana kadar karıştırınız Devamlı karıştırarak tuz, karabiber ve konyağı katınız
Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız Ateşin altını kısıp, arasıra karıştırarak 15-20 dakika, dilimler iyice ısınıp, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz
Tavayı ateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis edinizAfiyet olsun
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.