Ekmekli Ciğer Şiş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekli Ciğer ŞişEkmekli Ciğer Şiş Tarifi - Ekmekli Ciğer Şiş Nasıl Yapılır - Ekmekli Ciğer Şiş Malzemeleri EKMEKLİ CİĞER ŞİŞ 1/2 kg dana ciğeri 4 defne yaprağı birkaç adaçayı 2 dilim ekmek 2 çorba kaşığı zeytinyağı biraz tuz biraz karabiber biraz kekik Ciğerler temizlenip yıkanır Kuşbaşı iriliğinde düzgünce doğranır Çukur bir kaba zeytinyağı koyulur Tuz, karabiber ve kekik de ilâve edilip karıştırıldıktan sonra ciğerler ilâve edilir Karıştırıldıktan sonra yarım saat bırakılır Ekmeğin kenarları çıkarılıp ciğer iriliğinde kesilir Sonrada şişlere, bir ciğer, bir ekmek ve arada bir defne yaprağı, adaçayı olmak üzere geçirilir ve 10 -12 dakika kadar çevire çevire pişirilir Sonra, sıcak sıcak servis yapılır![]() |
|
|
|