![]() |
Akciğer Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akciğer Yahnisiakciğer yenirmi - akciğer yahnisi tarifi - koyun akciğer tarifleri ![]() Kullanılacak malzeme: 2 koyun akciğeri, 3/4 bardak sadeyağ, 4 baş soğan, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kekik, 2 demet dereotu, 1 çay kaşığı tarçın, 6 bardak su, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Tarifi İki koyun akciğerini iyice yıkadıktan sonra fındık iriliğinde parçalara doğramalı ve tekrar bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() Ciğerlerin suyu süzülünce bunları bir tencereye koymalı ve üstünü örtecek kadar suyla doldurup kabı ateşe oturtmalı ![]() Su kaynamaya başlayınca yüzünde birikecek köpükleri kevgirle alıp atmalı ![]() Köpükler tükenince tencerenin kapağını örtmeli ve orta ısılı ateşte yarım saat kadar haşlamalı ![]() Sonra suyunu süzüp ciğerleri bir kenara bırakmalı ![]() Beri yanda ateşe oturtulacak bir tencereye sadeyağın yarısıyle yarım ay biçiminde ince doğranmış soğanları koyup karıştırarak kavurmalı ![]() Devamlı olarak kavrulacak soğanlar renk değiştirmeye başlayınca kalan sadeyağla bir kenara bırakılmış ciğerleri katmalı ![]() Soğanlarla on dakika kavurduktan sonra bunlara az suda eritilmiş salçayı, kekiği, karabiberle tuzu ve 6 bardak suyu katmalı; tencerenin ağzını örtmeli ![]() Ciğerler iyice pişinceye kadar yani iki saat kadar tenceredekileri kaynatmalı ![]() Bu işler olurken dereotunu temizleyip bol suda yıkamalı ve ince ince doğramalı ![]() Akciğer pişlnce bunu servis tabağına aktarmalı ![]() Dereotunu üstüne serpip sofraya götürmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
|