ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Akciğer Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189151)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:19 AM

Akciğer Yahnisi
 
akciğer yenirmi - akciğer yahnisi tarifi - koyun akciğer tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kullanılacak malzeme:

2 koyun akciğeri,

3/4 bardak sadeyağ,

4 baş soğan,

1 çorba kaşığı domates salçası,

1 tatlı kaşığı kekik,

2 demet dereotu,

1 çay kaşığı tarçın,

6 bardak su, yeteri

kadar tuz ve karabiber.

Tarifi


İki koyun akciğerini iyice yıkadıktan sonra

fındık iriliğinde parçalara doğramalı ve tekrar bol

akarsuda iyice yıkamalı.

Ciğerlerin suyu süzülünce bunları

bir tencereye koymalı ve üstünü

örtecek kadar suyla doldurup kabı ateşe oturtmalı.

Su kaynamaya başlayınca yüzünde

birikecek köpükleri kevgirle alıp atmalı.

Köpükler tükenince tencerenin kapağını

örtmeli ve orta ısılı ateşte yarım saat kadar haşlamalı.

Sonra suyunu süzüp ciğerleri bir kenara bırakmalı.

Beri yanda ateşe oturtulacak bir tencereye sadeyağın

yarısıyle yarım ay biçiminde ince doğranmış soğanları

koyup karıştırarak kavurmalı.

Devamlı olarak kavrulacak soğanlar

renk değiştirmeye başlayınca kalan sadeyağla

bir kenara bırakılmış ciğerleri katmalı.

Soğanlarla on dakika kavurduktan sonra

bunlara az suda eritilmiş salçayı, kekiği,

karabiberle tuzu ve 6 bardak suyu katmalı;

tencerenin ağzını örtmeli.

Ciğerler iyice pişinceye kadar yani iki saat kadar

tenceredekileri kaynatmalı.

Bu işler olurken dereotunu temizleyip

bol suda yıkamalı ve ince ince doğramalı.

Akciğer pişlnce bunu servis tabağına aktarmalı.

Dereotunu üstüne serpip sofraya götürmeli

ve sıcak sıcak servis yapmalı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.