Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
paçası, rumeli, tavuk

Rumeli Tavuk Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Tavuk Paçası



Rumeli Tavuk Paçası Tarifi - Rumeli Tavuk Paçası Yapılışı - Rumeli Tavuk Paçası Nasıl Yapılır - Rumeli Tavuk Paçası Malzemeleri

Malzeme:

1 adet tavuk

3 adet yufka

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı un

4 bardak tavuk suyu

Karabiber

Tuz

1 bardak su

3 diş sarmısak

4 çorba kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı pul biber


Yapılışı:

Tavuğu yıkayıp haşladıktan sonra bir borcamı yağlayıp birinci yufkayı yayın Tavukları üzerine didikleyip kenara taşanları üzerine kapatın İkinci yufkaya da aynı işlemi yapın 3 yufkayı en üstüne serip böreği dilimleyin 1,5 bardak tavuk suyunu üzerine gezdirip 175 derecede 45 dakika pişirin Çıkınca üzerine bir bardak tavuk suyu gezdirin

Sos: 3 kaşık un, 3 kaşık yoğurt, sarmısak, karabiber, tuz, 1 bardak su, 2 bardak tavuk suyunu önce güzelce çırpıp sonra pişirin Tabağa koyduğunuz börek dilimlerinin üzerine dökün Tereyağını eritin Pul biberi ilâve edip, böreğin üstüne gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.