ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Rumeli Tavuk Paçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189114)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:25 AM

Rumeli Tavuk Paçası
 
Rumeli Tavuk Paçası Tarifi - Rumeli Tavuk Paçası Yapılışı - Rumeli Tavuk Paçası Nasıl Yapılır - Rumeli Tavuk Paçası Malzemeleri

Malzeme:

1 adet tavuk

3 adet yufka

3 çorba kaşığı yoğurt

3 çorba kaşığı un

4 bardak tavuk suyu

Karabiber

Tuz

1 bardak su

3 diş sarmısak

4 çorba kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı pul biber


Yapılışı:

Tavuğu yıkayıp haşladıktan sonra bir borcamı yağlayıp birinci yufkayı yayın. Tavukları üzerine didikleyip kenara taşanları üzerine kapatın. İkinci yufkaya da aynı işlemi yapın. 3. yufkayı en üstüne serip böreği dilimleyin. 1,5 bardak tavuk suyunu üzerine gezdirip 175 derecede 45 dakika pişirin. Çıkınca üzerine bir bardak tavuk suyu gezdirin.

Sos: 3 kaşık un, 3 kaşık yoğurt, sarmısak, karabiber, tuz, 1 bardak su, 2 bardak tavuk suyunu önce güzelce çırpıp sonra pişirin. Tabağa koyduğunuz börek dilimlerinin üzerine dökün. Tereyağını eritin. Pul biberi ilâve edip, böreğin üstüne gezdirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.