Kuzu Başı Çullama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Başı ÇullamaKuzu Başı Çullama Tarifi - Kuzu Başı Çullama Nasıl Yapılır - Kuzu Başı Çullama Malzemeleri Kuzu Başı Çullama 4 kişilik 3 adet yufka 1 kuzu başı Birkaç çorba kaşığı tereyağı veya margarin 2-3 diş sarmısak Kuzu başını yeterince su ilave ederek haşlayın Bir kenara koyun![]() Yufkaları orta boy bir fırın tepsisine büzüştürerek yerleştirin Tepsiyi fırına verip, üstleri iyice pembeleşene dek kızartın![]() Kızaran yufkaların üzerine kemiklerinden ayrılmış ve küçültülerek doğranmış kuzu başı etlerini, beynini ve dilini yerleştirin ![]() Kalan haşlama kelle suyuna sarımsakları döverek ilave edin Bu suyu süzgeçten geçirin ve yufkaların üzerine çıkacak şekilde tepsiye boca edin![]() |
|
|
|