ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Başı Çullama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=189102)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:27 AM

Kuzu Başı Çullama
 
Kuzu Başı Çullama Tarifi - Kuzu Başı Çullama Nasıl Yapılır - Kuzu Başı Çullama Malzemeleri


Kuzu Başı Çullama


4 kişilik

3 adet yufka

1 kuzu başı

Birkaç çorba kaşığı tereyağı veya margarin

2-3 diş sarmısak


Kuzu başını yeterince su ilave ederek haşlayın. Bir kenara koyun.

Yufkaları orta boy bir fırın tepsisine büzüştürerek yerleştirin. Tepsiyi fırına verip, üstleri iyice pembeleşene dek kızartın.

Kızaran yufkaların üzerine kemiklerinden ayrılmış ve küçültülerek doğranmış kuzu başı etlerini, beynini ve dilini yerleştirin.

Kalan haşlama kelle suyuna sarımsakları döverek ilave edin. Bu suyu süzgeçten geçirin ve yufkaların üzerine çıkacak şekilde tepsiye boca edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.