Akciğer Yemekleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akciğer Yemekleriakciğer yahnisi tarifi - akciğer yahnisi nasıl yapılır Malzemeler: 1 akciğer 1 çorba kaşığı kekik 3 adet soğan Karabiber,tuz çay bardağı zeytinyağı 1 demet dereotu adet domates 6 su bardağı su Yapılışı: Akciğerlerin beyaz kısımları bıçakla temizlenip, fındık büyüklüğünde doğranır Tencereye doğranmış ciğerleri 6 su bardağı su ve tuz konularak haşlanmaya bırakılır Ciğerler yumuşayınca ateşten alınıp, suyu süzdürülür![]() Soğanların kabuğu soyulup, piyaz şeklinde doğranır Tencereye sıvıyağ ve doğranmış soğan konulup, kavrulur Haşlanmış ciğerler bıçakla incecik kıyılarak , tencereye ilave edilir![]() Bir miktar kavurduktan sonra doğranmış domates, tuz, kekik, kırmızıbiber, karabiber katılıp karıştırılır 2 su bardağı sıcak su, doğranmış dereotu ilave edilip, pişirilir Akciğerler iyice yumuşaymca ateşten alınıp, sıcak olarak servis yapılır![]() alıntı Akciğer Nasıl Pişirilir |
|
|
|