Kuzu Akciğeri Sote |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Akciğeri Soteakciğer kavurması - kuzu akciğeri sotesi - kuzu akciğer sote tarifiMalzemeler: * 150 gr kuzu akciğeri, (çekilmiş),* 50 gr kuyruk yağı (çekilmiş),* 1 adet kuru soğan, * Tuz, pul biber, yeterince karabiber, * 1/2 bardak su ![]() Hazırlanışı: Bir tencerede çekilmiş kuzu ciğeri ve kuyruk yağı, yarım su bardağı su, tuz ve pul biber konularak pişirilir Önceden ince ince doğranmış soğanlar konarak karıştırılır 5-10 dakika çok kısık ateşte bekletildikten sonra üzerine karabiber ekilerek servise sunulur (Mevsimine göre çeşitli yeşillikler ve ayranla yenebilir ) alıntı Akciğer Nasıl Pişirilir |
|
|
|