![]() |
Kuzu Akciğeri Sote
akciğer kavurması - kuzu akciğeri sotesi - kuzu akciğer sote tarifiMalzemeler:
* 150 gr. kuzu akciğeri, (çekilmiş), * 50 gr. kuyruk yağı (çekilmiş), * 1 adet kuru soğan, * Tuz, pul biber, yeterince karabiber, * 1/2 bardak su. Hazırlanışı: Bir tencerede çekilmiş kuzu ciğeri ve kuyruk yağı, yarım su bardağı su, tuz ve pul biber konularak pişirilir. Önceden ince ince doğranmış soğanlar konarak karıştırılır. 5-10 dakika çok kısık ateşte bekletildikten sonra üzerine karabiber ekilerek servise sunulur. (Mevsimine göre çeşitli yeşillikler ve ayranla yenebilir.) alıntı Akciğer Nasıl Pişirilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.