Ciğer Dürüm |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer DürümCiğer Dürüm Nasıl Yapılır - Sakatat Yemekleri - Ciğer Dürüm Tarifi Malzemeler: 400 gr kuzu ciğeri Kuyruk yağı Nane, kimyon, kırmızı tozbiber 4-6 lavaş ekmeği Tuz Garnitür malzemesi: 4 domates 2 soğan Yarım demet maydanoz Sumak Tuz Tarifi: 1 Ciğer ve kuyruk yağını çok küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın Bir parça ciğer, bir pparça kuyruk yağı sıralamasıyla şişe geçirin Şişleri mangal ateşi üzerinde çevirerek pişirin 2 Garnitür için domatesleri küp küp doğrayın Soğanı piyazlık doğrayıp sumakla karıştırın Maydanozu yaprak yaprak ayırın 3 Ciğerleri şişten çıkarıp lavaşların üzerine yerleştirin Garnitür malzemesini ciğerlerin yanına yerleştirin Ciğerlerin üzerine kırmızı tozbiber, nane, kimyon ve tuz serpip dürüm yapın alıntı |
|