![]() |
Nohutlu Paça 4 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohutlu Paça 4Nohutlu Paça Tarifi - Nohutlu Paça Yapılışı - Nohutlu Paça Nasıl Yapılır - Nohutlu Paça Malzemeleri Malzeme : 10 adet koyun veya keçi ön ayağı 2 kaşık yağ, 1 bardak nohut, 1 kaşık un, 1 kaşık domates salçası, 2 diş sarmısak, tuz, kırmızı biber ![]() Yapılışı: 1- Paçayı temizleyip pişiriniz ![]() 2- Akşamdan ıslanmış nohutu yumuşayıncaya kadar haşlayınız ![]() 3- Yağı bir tencereye koyup, soğanları doğrayıp hafifçe öldürünüz ![]() 4- 1 kaşık unu koyup bir iki de unla karıştırıp sulandırılmış salçayı ufak ufak parçalara kesilmiş sarımsağı koyup iyice karıştırınız ![]() 5- Biraz su ve biraz da paça suyu koyup kaynatınız, (3-4 bardak kadar su) ![]() 6- Su kaynayınca nohutları koyup istediğiniz yumuşaklığa kadar pişiriniz ![]() 7- Nohut kaynarken kemiklerinden ayrılmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış paça etlerini atınız ![]() 8- Tuz ve kırmızı biberini ilave ediniz ![]() 9- Bir bardak suyu kalıncaya kadar kaynatınız ![]() 10- Ateşten alıp servis tabağına boşaltıp üzerine maydanoz serpiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|