![]() |
Ciğer Sarması 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğer Sarması 1Ciğer Sarması Tarifi - Ciğer Sarması Nasıl Yapılır - Ciğer Sarması Malzemeleri Malzemeler: 500gr ![]() Yarım su bardağı pirinç 50gr ![]() 50gr ![]() 2 su bardağı su 3 tane orta boy soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz ve dereotu 2 tane kuzu iç gömleği Yeterince tuz Bir tatlı kaşığı kekik Bir tatlı kaşığı çörekotu karabiber kırmızı pul biber şeker Üzerine sürmek için bir yemek kaşığı yoğurt Bir yemek kaşığı domates salçası 2adet yumurta YAPILIŞI: Önce ilk suya kuzu gömlekleri konulur bekletilir ![]() Yağın yarısıyla küçük kareler şeklinde(tavla zarı gibi) doğranmış ciğerler kavrulur ![]() ![]() Kalan yağ ile küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulur ![]() Şeker, karabiber, kırmızı pul biber sırayla soğana ilave ederek hafifçe kavrulur ![]() Pişmesi ve demlenmesi sağlandıktan sonra kavrulmuş çiğerlerle karıştırılır ![]() ![]() Ilık suda bekletilmiş kuzu gömleğini istenilen büyüklükte parçalara ayırarak uygun bir kâseye yayıp içine Hazırlanan harçtan koyarak bohça gibi sararak tepsiye ters olarak konulur ![]() Üzerine bir kaşık salça ve yoğurt iki yumurtanın çırpılmasıyla yapılan karışım sürülür, tepsiyse bir su bardağı su dökülerek orta sıcaklıkta fırında 20dk ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|