İtalyan Usulü Böbrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Böbrekİtalyan Usulü Böbrek Tarifi - İtalyan Usulü Böbrek Nasıl Yapılır MALZEMELER 8 kuzu böbregi, yaglari alinmis 25 gr margarin veya tereyagi 1 yemek kasigi ayçiçek yagi 1 büyük sogan, ince dogranmis 1 dis sarimsak, ezilmis 1 büyük dolmalik kirmizi biber,dogranmis 100 gr mantar, dilimlenmis 125 ml et suyu 4 domates, kabuklari soyulmus ve dogranmis 1 çay kasigi damates salçasi 1/2 çay kasigi kekik Tuz ve karabiber YAPILIŞ TARİFİ Büyük bir tavada margarin ve çiçekyagini kizdirin Böbrekleri bir kereçevirerek 3 dakika kizartin Böbrekleri delikli bir servis kasigiyla alip birkenara koyun ![]() Sogani ve sarimsagi tavaya koyup ara sira karistirarak 5 dakika kizartin ![]() Kirmizi biber ve mantari ekleyip, yine ara sira karistirarak 3 dakika daha pisirin Et suyu, domates, domates salçasi ve kekigi ekleyin Tuz ve biberletadini ayarlayin Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin![]() Tavanin kapagini kapatin 10 dakika, böbrekler yumusayincaya kadar pisirin Pisirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin Tuz ve biberiniayarlayip hemen servis yapin ![]() alıntı |
|
|
|