![]() |
İtalyan Usulü Böbrek
İtalyan Usulü Böbrek Tarifi - İtalyan Usulü Böbrek Nasıl Yapılır
MALZEMELER 8 kuzu böbregi, yaglari alinmis 25 gr margarin veya tereyagi 1 yemek kasigi ayçiçek yagi 1 büyük sogan, ince dogranmis 1 dis sarimsak, ezilmis 1 büyük dolmalik kirmizi biber,dogranmis 100 gr mantar, dilimlenmis 125 ml et suyu 4 domates, kabuklari soyulmus ve dogranmis 1 çay kasigi damates salçasi 1/2 çay kasigi kekik Tuz ve karabiber YAPILIŞ TARİFİ Büyük bir tavada margarin ve çiçekyagini kizdirin. Böbrekleri bir kere çevirerek 3 dakika kizartin. Böbrekleri delikli bir servis kasigiyla alip bir kenara koyun. Sogani ve sarimsagi tavaya koyup ara sira karistirarak 5 dakika kizartin. Kirmizi biber ve mantari ekleyip, yine ara sira karistirarak 3 dakika daha pisirin. Et suyu, domates, domates salçasi ve kekigi ekleyin. Tuz ve biberle tadini ayarlayin. Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin. Tavanin kapagini kapatin 10 dakika, böbrekler yumusayincaya kadar pisirin. Pisirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin. Tuz ve biberini ayarlayip hemen servis yapin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.