Kivi Muz Reçeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kivi Muz ReçeliMalzemeler Toplam 600 gr ayıklanmış ve doğranmış muz-kivi 3 su bardağı şeker 15 su bardağı su 1 tatlı kaşığı reçel yap Yapılışı Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20dakikada şerbet istanilen kıvamı alıyorAncak bu su ve şeker miktarınıza göre değişebilir Kıvamı anlamak için tırnağınızın üzerine bir damla damlatın Eğer damla akmıyor tırnağınızın üzerinde damladığı şekli ile kalıyorsa şerbet tamam demektir Şeker ve suyu kaynatın Doğranmış meyveleri reçel yap ile karıştırın Şerbete ilave edin Bununlada yaklaşık 5 dk kaynadıktan sonra ocaktan indirin Kavanozlara doldurup soğuduktan sonra bir gece buz dolabında bekletip ertesi gunu yemeye hazir afiyet olsun |
|