ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kivi Muz Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188865)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:16 AM

Kivi Muz Reçeli
 
Malzemeler


Toplam 600 gr ayıklanmış ve doğranmış muz-kivi

3 su bardağı şeker

1.5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı reçel yap


Yapılışı


Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20dakikada şerbet istanilen kıvamı alıyor.Ancak bu su ve şeker miktarınıza göre değişebilir.

Kıvamı anlamak için tırnağınızın üzerine bir damla damlatın

Eğer damla akmıyor tırnağınızın üzerinde damladığı şekli ile kalıyorsa şerbet tamam demektir.

Şeker ve suyu kaynatın

Doğranmış meyveleri reçel yap ile karıştırın. Şerbete ilave edin .Bununlada yaklaşık 5 dk kaynadıktan sonra ocaktan indirin.

Kavanozlara doldurup soğuduktan sonra bir gece buz dolabında bekletip ertesi gunu yemeye hazir afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.