Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, reçeli

Gül Reçeli Nasıl

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli Nasıl



Gül Reçeli Nasıl Tarifi - Gül Reçeli Nasıl Nasıl Yapılır - Gül Reçeli Nasıl Malzemeleri




Malzeme Listesi


400 Gram Gül Yaprağı

1600 Gram Şeker (Toz)

2 Su Bardağı Su

2 Adet Limon Suyu (Taze Sıkılmış)

3 Damla Gül Yağı


Gül Reçeli Nasıl Yapılır?


1 Gül yapraklarını 400 gram şekerle iyice karıştırın ve 3-4 saat bekletin


2 Şekerin kalanını 2 su bardağı su ile geniş bir tecerede karıştırarak pişirmeye başlayın


3 Şekerli su çok hafif koyulaşmaya başladığında şeker ile karıştırdığınız gül yapraklarını içerisine ekleyin


4 Arada bir karıştırarak kıvamına gelip gelmediğini kontrol edin


5 Kıvamına geldiğinde 2 adet limonun suyunu eleyip 5 dakika kadar daha kaynatın


6 Pişme tamamlandığında ılıtarak kavanozlara doldurun


7 Soğuttuktan sonra kapağını sıkıca kapatarak, güneş görmeyen bir yerde saklayın

Not:

Bu reçel mayıs ayında açan kokulu güllerin taç yapraklarından yapılır


Afiyet Olsun


ANASAYFA

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.