Gül Reçeli Nasıl |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Reçeli NasılGül Reçeli Nasıl Tarifi - Gül Reçeli Nasıl Nasıl Yapılır - Gül Reçeli Nasıl Malzemeleri Malzeme Listesi 400 Gram Gül Yaprağı 1600 Gram Şeker (Toz) 2 Su Bardağı Su 2 Adet Limon Suyu (Taze Sıkılmış) 3 Damla Gül Yağı Gül Reçeli Nasıl Yapılır? 1 Gül yapraklarını 400 gram şekerle iyice karıştırın ve 3-4 saat bekletin![]() 2 Şekerin kalanını 2 su bardağı su ile geniş bir tecerede karıştırarak pişirmeye başlayın![]() 3 Şekerli su çok hafif koyulaşmaya başladığında şeker ile karıştırdığınız gül yapraklarını içerisine ekleyin![]() 4 Arada bir karıştırarak kıvamına gelip gelmediğini kontrol edin![]() 5 Kıvamına geldiğinde 2 adet limonun suyunu eleyip 5 dakika kadar daha kaynatın![]() 6 Pişme tamamlandığında ılıtarak kavanozlara doldurun![]() 7 Soğuttuktan sonra kapağını sıkıca kapatarak, güneş görmeyen bir yerde saklayın![]() Not: Bu reçel mayıs ayında açan kokulu güllerin taç yapraklarından yapılır ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() ANASAYFA |
|
|
|