![]() |
Gül Reçeli Nasıl
Gül Reçeli Nasıl Tarifi - Gül Reçeli Nasıl Nasıl Yapılır - Gül Reçeli Nasıl Malzemeleri
Malzeme Listesi 400 Gram Gül Yaprağı 1600 Gram Şeker (Toz) 2 Su Bardağı Su 2 Adet Limon Suyu (Taze Sıkılmış) 3 Damla Gül Yağı Gül Reçeli Nasıl Yapılır? 1. Gül yapraklarını 400 gram şekerle iyice karıştırın ve 3-4 saat bekletin. 2. Şekerin kalanını 2 su bardağı su ile geniş bir tecerede karıştırarak pişirmeye başlayın. 3. Şekerli su çok hafif koyulaşmaya başladığında şeker ile karıştırdığınız gül yapraklarını içerisine ekleyin. 4. Arada bir karıştırarak kıvamına gelip gelmediğini kontrol edin. 5. Kıvamına geldiğinde 2 adet limonun suyunu eleyip 5 dakika kadar daha kaynatın. 6. Pişme tamamlandığında ılıtarak kavanozlara doldurun. 7. Soğuttuktan sonra kapağını sıkıca kapatarak, güneş görmeyen bir yerde saklayın. Not: Bu reçel mayıs ayında açan kokulu güllerin taç yapraklarından yapılır. Afiyet Olsun... ANASAYFA |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.