ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gül Reçeli Nasıl (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188698)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:44 AM

Gül Reçeli Nasıl
 
Gül Reçeli Nasıl Tarifi - Gül Reçeli Nasıl Nasıl Yapılır - Gül Reçeli Nasıl Malzemeleri




Malzeme Listesi


400 Gram Gül Yaprağı

1600 Gram Şeker (Toz)

2 Su Bardağı Su

2 Adet Limon Suyu (Taze Sıkılmış)

3 Damla Gül Yağı


Gül Reçeli Nasıl Yapılır?


1. Gül yapraklarını 400 gram şekerle iyice karıştırın ve 3-4 saat bekletin.


2. Şekerin kalanını 2 su bardağı su ile geniş bir tecerede karıştırarak pişirmeye başlayın.


3. Şekerli su çok hafif koyulaşmaya başladığında şeker ile karıştırdığınız gül yapraklarını içerisine ekleyin.


4. Arada bir karıştırarak kıvamına gelip gelmediğini kontrol edin.


5. Kıvamına geldiğinde 2 adet limonun suyunu eleyip 5 dakika kadar daha kaynatın.


6. Pişme tamamlandığında ılıtarak kavanozlara doldurun.


7. Soğuttuktan sonra kapağını sıkıca kapatarak, güneş görmeyen bir yerde saklayın.

Not:

Bu reçel mayıs ayında açan kokulu güllerin taç yapraklarından yapılır.


Afiyet Olsun...


ANASAYFA


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.