Kuru Kayısı Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Kayısı ReçeliKuru Kayısı Reçeli Tarifi - Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır - Kuru Kayısı Reçeli Malzemeleri Malzeme Listesi 600 Gram Kuru Kayısı 12 Su Bardağı Su (Ilık) 6 Su Bardağı Toz Şeker 3 Su Bardağı Su 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır? 1 Kuru kayısıları bir tencereye aktarın ve üzerine ılık su ekleyip 1 gün bu şekilde bekletin![]() 2 Kayısıların suyunu süzdükten sonra kuru kayısıları bir tabağa ayırıp tencereye şekeri ve suyu aktarın![]() 3 Orta ısılı ateşin üzerinde şeker eriyene dek kaynatın Kaynamayı şurup kıvamına gelene kadar sürdürün![]() 4 Şurup kıvamına gelen reçele suyunu süzdüğünüz kuru kayısıları ekleyin![]() 5 Kayısılar su salacağından, şurup sulanacaktır, tekrar koyulaşana kadar kaynatın![]() 6 Yeniden şurup kıvamına gelince 2 çorba kaşığı limon suyu ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın![]() 7 İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurun![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() ANASAYFA |
|
|
|