Bergomot Çaylı Reçel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bergomot Çaylı ReçelBergomot Çaylı Reçel Tarifi - Bergomot Çaylı Reçel Yapılışı - Bergomot Çaylı Reçel Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 yemek kaşığı bergomot aromalı çay 1 kg şeker 2 portakal 2 elma 2 tanede kalem tarçın Yapılışı: 1 yemek kaşığı bergomot aromalı çayı 4,5 bardak sıcak suda 10 dk demleyin süzün üzerine 1 kg şeker ekleyip şurup kıvamında pişirin![]() 2 portakalın suyunu sıkın kabuklarını ince dilimleyin kabukları 20 dk haşlayın 2 elmayıda soyup ince dilimleyin sonra elmayı portakal suyunu ve kabukları nı 2 tanede kalem tarçını çaylı şerbete ekleyin reçel kıvamına gelene dek kaynatın![]() kıvamı anlamak için reçelin içinden kaşık ile alıp döktüğümüzde ip ip akıyorsa olmuştur ![]() |
|
|
|