![]() |
Bergomot Çaylı Reçel
Bergomot Çaylı Reçel Tarifi - Bergomot Çaylı Reçel Yapılışı - Bergomot Çaylı Reçel Nasıl Yapılır
Malzemeler: 1 yemek kaşığı bergomot aromalı çay 1 kg şeker 2 portakal 2 elma 2 tanede kalem tarçın Yapılışı: 1 yemek kaşığı bergomot aromalı çayı 4,5 bardak sıcak suda 10 dk demleyin.süzün. üzerine 1 kg şeker ekleyip şurup kıvamında pişirin. 2 portakalın suyunu sıkın.kabuklarını ince dilimleyin. kabukları 20 dk haşlayın.2 elmayıda soyup ince dilimleyin.sonra elmayı portakal suyunu ve kabukları nı 2 tanede kalem tarçını çaylı şerbete ekleyin. reçel kıvamına gelene dek kaynatın. kıvamı anlamak için reçelin içinden kaşık ile alıp döktüğümüzde ip ip akıyorsa olmuştur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.