Fesleğenli Şeftali Reçeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Şeftali ReçeliFesleğenli Şeftali Reçeli Tarifi - Fesleğenli Şeftali Reçelinin Yapılışı - Fesleğenli Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 Kg sert şeftali 1 Kgtoz şeker 1 Adet limon 2-3 Adet karanfil 1 Dal fesleğen 1 Çay kaşığı vanilya Hazırlanışı: Şeftalileri soyup, küp küp doğrayın Tencereye sırasıyla şeftalileri üzerine şekeri, limon suyunu ilave edip kısık ateşte şeker sulana kadar bekletin Reçel kaynamaya başladıktan sonra 30-40 dakika hızlı ateşte pişirin ve üzerine çıkan beyaz köpükleri kaşık yardımıyla alın Ocağın altını kapattıktan sonra karanfilleri, vanilyayı ve fesleğenide katarak kenarda soğumaya bırakın |
|