Etli Bulgur Pilavi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Bulgur PilaviEtli Bulgur Pilavi Malzemeler: (8 kişilik) Pilavlık bulgur 2 su bardağı Kuşbaşı kuzu eti 300 gr Tereyağı 4 çorba kaşığı Soğan 3 adet Domates 3 adet Sivri biber 3 adet Domates salçası 1 tatlı kaşığı Su 4 su bardağı Tuz,Karabiber Yapilisi: Tereyağını tencerede eritin Soğanları ince ince kiyin Kuşbaşı doğranmış kuzu etleriyle soğanı tereyağına ilave edip karıştırarak kavurun İnce doğranmış sivri biber ve küp doğranmış domatesleri ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin ![]() Salça, tuz, karabiber ve 2 bardak kaynar suyu etlere ilave edin Etler yumuşayınca kalan kaynar suyu ve bulguru ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pilav 15-20 dakika piştikten sonra tencerenin kapağını açıp gazete kağıdı ile örtün Birkaç dakika demlenmeye bırakın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|