![]() |
Hürmeli Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hürmeli PilavıHürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: Pilav İçin: -2 su bardağı bulgur -3 su bardağı tavuk suyu -2 çorba kaşığı tereyağı -3 çorba kaşığı sıvıyağ -tuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -bir bütün haşlanmış didilmiş tavuk -150gr tereyağı -1 baş sarımsak Hazırlanışı:Pilav için terayağını ve sıvıyağı tencereye koyup kızıdırın ![]() ![]() ![]() Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru tencereye koyup yaklaşık 10dk kavurup suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıp ocağın altını kısıp pişmeye bırakın suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Sarımsakları soyup ezin ve az sulandırın ![]() ![]() ![]() Tereyağını tavada yakmadan iyice kızıdırın ![]() ![]() ![]() Servis tabağımıza bir kat pilav üzerine didilmiş tavuk tereyağı ve sarımsak bu şekilde bütün pilav ve tavuk bitene kadar işlemi tekrarlayın ![]() ![]() ![]() Yanınada bol yeşillik Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|