Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hürmeli, pilavı

Hürmeli Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hürmeli Pilavı



Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır




Malzemeler:

Pilav İçin:

-2 su bardağı bulgur

-3 su bardağı tavuk suyu

-2 çorba kaşığı tereyağı

-3 çorba kaşığı sıvıyağ

-tuz



-bir bütün haşlanmış didilmiş tavuk

-150gr tereyağı

-1 baş sarımsak


Hazırlanışı:Pilav için terayağını ve sıvıyağı tencereye koyup kızıdırın

Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru tencereye koyup yaklaşık 10dk kavurup suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıp ocağın altını kısıp pişmeye bırakın suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın

Sarımsakları soyup ezin ve az sulandırın

Tereyağını tavada yakmadan iyice kızıdırın

Servis tabağımıza bir kat pilav üzerine didilmiş tavuk tereyağı ve sarımsak bu şekilde bütün pilav ve tavuk bitene kadar işlemi tekrarlayın

Yanınada bol yeşillik


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.