ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Hürmeli Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188455)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:26 AM

Hürmeli Pilavı
 
Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

Pilav İçin:

-2 su bardağı bulgur

-3 su bardağı tavuk suyu

-2 çorba kaşığı tereyağı

-3 çorba kaşığı sıvıyağ

-tuz

........................................

-bir bütün haşlanmış didilmiş tavuk

-150gr tereyağı

-1 baş sarımsak


Hazırlanışı:Pilav için terayağını ve sıvıyağı tencereye koyup kızıdırın...

Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru tencereye koyup yaklaşık 10dk kavurup suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıp ocağın altını kısıp pişmeye bırakın suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın....

Sarımsakları soyup ezin ve az sulandırın ...

Tereyağını tavada yakmadan iyice kızıdırın...

Servis tabağımıza bir kat pilav üzerine didilmiş tavuk tereyağı ve sarımsak bu şekilde bütün pilav ve tavuk bitene kadar işlemi tekrarlayın...

Yanınada bol yeşillik


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.