![]() |
Hürmeli Pilavı
Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: Pilav İçin: -2 su bardağı bulgur -3 su bardağı tavuk suyu -2 çorba kaşığı tereyağı -3 çorba kaşığı sıvıyağ -tuz ........................................ -bir bütün haşlanmış didilmiş tavuk -150gr tereyağı -1 baş sarımsak Hazırlanışı:Pilav için terayağını ve sıvıyağı tencereye koyup kızıdırın... Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru tencereye koyup yaklaşık 10dk kavurup suyunu ve tuzunu ekleyip ağzını kapatıp ocağın altını kısıp pişmeye bırakın suyunu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın.... Sarımsakları soyup ezin ve az sulandırın ... Tereyağını tavada yakmadan iyice kızıdırın... Servis tabağımıza bir kat pilav üzerine didilmiş tavuk tereyağı ve sarımsak bu şekilde bütün pilav ve tavuk bitene kadar işlemi tekrarlayın... Yanınada bol yeşillik Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.